Недоказаното днес не значи, че то не съществува.

Subscribe to me on YouTube

Четвъртък, 10 Юли 2014 21:09

Помощ за Добрич

Написана от 

Мили приятели,
Миналият месец пороят отне човешки животи в Аспарухово и Добрич, някои семейства останаха без къщи...

Бедствието отмина, повечето от нас вече забравиха, а пострадалите в най-добрия случай остават с покрив над главите си, но с голите стени на домовете си.

Оказва се, обаче, че и да имаш желание, ако нямаш достатъчно пари в брой, организаторски качества и свободно време, не е толкова просто да помогнеш. Има нужда от определени условия: от организация, от информация какво е нужно и какво е безполезно да се праща, от помещение за събиране на помощите, от транспорт, от ангажирани с тази дейност хора... И всичко това – безвъзмездно, разбира се. Затова обикновено помощта ни се ограничава с добрите помисли и намерения или с някой СМС.

Ето какво разбрахме, че е нужно на хората там: домакински електроуреди, мебели, спално бельо (чаршафи, пликове, калъфки), възглавници, одеяла, килими, посуда (съдове и прибори за готвене и хранене) – всичко чисто и здраво, годно за употреба.

Един млад човек от Шумен е организирал „Благотворителен търг в полза на Добрич” във Фейсбук. Има много хора, които биха могли там да направят покупка или дарение.

Може някой да се сети и за други варианти или да има възможност за по-сериозно помагане...  

Истинска кампания за оказване на помощ ние не можем да организираме, но подготвихме с моя съпруг вещи, които да дарим на пострадалите от наводнението в Добрич. Част от тях вече намерихме по кого да пратим, но има още, за които нямаме транспорт...

Ако някой от читателите има възможност да ги закара, моля, нека да се свърже с нас  чрез вестника или директно - antakaran@abv.bg

С пожелания за по-голяма отзивчивост, творчество и инициативност в правенето на добрини - М. Георгиева.

Последно променена в Четвъртък, 10 Юли 2014 21:17
Милка Георгиева

Психолог

Е-мейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Банер

Магазин

Банер
Банер
Банер

Дарение

Фаза на Луната