Недоказаното днес не значи, че то не съществува.

Subscribe to me on YouTube

Духовна Академия Медийни участия Хосе Силва Пет важни причини допълващи полезността от медитиране
Неделя, 20 Април 2014 13:06

Пет важни причини допълващи полезността от медитиране

Написана от 

Медитацията може не само да е отпускаща, релаксираща процедура, но и всестранно да подобри  физическото и духовно състояние на практикуващите я.

1. ЗДРАВО СЪРЦЕ.                                                                                            

Изследванията показват, че системното медитиране нормализира сърдечната дейност, увеличава физическата издръжливост на страдащите от сърдечни заболявания, подобрява циркулацията на кръвта и понижава кръвното налягане.

2. ГЛЪТКА СВЕЖ ВЪЗДУХ.                                                                               

Ежедневните упражнения по медитация подобряват работата на белите дробове, като помагат по-ефективно да се използва вдишвания кислород. Изследванията показват, че се намалява интензивноста на дишането и се намалява нивото на потребление на кислорода. 


3. АВТОМАТИЧНО ПОНИЖАВАНЕ НА НИВОТО НА СТРЕСА.

Ежедневните медитации променят начина на живот. Позволяват да постигнете по-дълбоки нива на отпускане, на релаксация, помагат да се избавите от излишното напрежение, от болките в главата и мускулите. Така също помагат за намаляване на честотата и интензивността на изблиците на гняв, понижава концентрацията на млечна киселина в кръвта и помагат да отслабне или да изчезне въобще ПМС при жените.  

4. СЕРОТОНИНОВ ФАКТОР.                                                                              

Да, ежедневните медитации увеличават количеството на изработвания от организма «хормон на щастието» - серотонин. А това означава повишаване на настроението, изчезването  на болките в главата, на безсънието, на депресиите, понижаване на физическото тегло.  

5. УКРЕПВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА.                                                       

Изследванията показват, че медитацията способства увеличаването на активността на «природните клетки-убийци». Каква е функцията на тези клетки-убийци? Например да унищожават раковите клетки и бактерии. Медитацията подобрява здравето при болести като артрити и алергии, ускорява следоперационнто възстановяване на организма.


Езотеричен вестник Хармония и Светлина

Уеб сайт: www.ezoterikabg.com Е-мейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Още в тази категория: « Митове за медитацията
Банер

Магазин

Банер
Банер
Банер

Дарение

Фаза на Луната