Недоказаното днес не значи, че то не съществува.

Subscribe to me on YouTube

Academia Madara Мадара
Понеделник, 11 Юни 2012 10:12

Духовна академија „МАДАРА“

Написана от 

Творец на Духовна академија на мистериите "Мадара" е Мастер Елисавета Александрова-Зангелми. Елисавета Александрова е меѓународен учител / Мастер за различни енергетски лековити системи и холистички терапевт.

Духовната академија на мистериите "Мадара"

 


Од 13-ти до 15-ти август 2009  на ова свето место с.Мадара, под покровителство на општината Мадара во лицето на градоначалникот на селото - Христина Димитрова, беше одржан првиот семинар на Духовна Академија на Мистериите "Мадара". Творец на Духовна академија на мистериите "Мадара" е Мастер Елисавета Александрова-Зангелми. Елисавета Александрова е меѓународен учител / Мастер за различни енергетски лековити системи и холистички терапевт. Мастер Елисавета ги организира првите курсеви на Патрик Зиглер по SKHM / ALL LOVE во Бразил во 2005 година и во Бугарија во 2006. Идејата и за тоа ѝ се јавува пред речиси три години како за еден духовен центар, во кој би зеле учество сите кои се заинтересирани за обука и соработка за хармонизација и исцелување на Земјата и луѓето. Мастер Ели вели дека Академијата е непрофитна организација, со помош на која многу луѓе кои имаат желба за духовен развој, ќе добијат помош и поддршка. "Самите луѓе во нашата група претставуваат духовна академија" - вели таа и појаснува што значи името на Духовната академија.

 

Зошто духовна? - Затоа што сите учесници  тргнале одамна по овој пат и бидејќи сите сме духовни суштества, одејќи  по патот на духовното образование. Целта е да се подобриме, да напредуваме се повеќе и повеќе.

Зошто академија? - Има еден момент во кој се доаѓа да одредено ниво на академски знаења. Одејќи по патот на духовното усовршување, човек достигнува до ова ниво. "Знаењето е достапно, доволно е човек да ја протегне раката, за да го досегне. Се е на одредена фреквенција и е достапно "- вели Елисавета Александрова.

Зошто "на мистериите"? - Од човечка гледна точка, од гледна точка на човечката логика, мистеријата е необјаснив настан (случка). Луѓето не можат да си објаснат некои работи и ги прогласуваат за мистерии.

Зошто "Мадара"? - Првата причина е дека Мадара е едно од најсилните енергетските места не само во Бугарија, но и во светот. Тоа е многу особено, многу силно место. Мадара и Рила се енергетски портали, каде се реализира енергетската врска со духовниот свет. Втората причина е дека Мадара беше избрана за симбол на Бугарија.

"...Овој регион декориран со величествени карпи, убава и богата природа, изобилство од  вода, ги привлекол луѓето уште во далечното минато. За прв пат се населиле во неолитот (новокаменната ера),  и никогаш веќе не го напуштиле ова место. Според времето, своите можности и потреби во локалните пештери создале светилишта, богати палати и имоти, тврдини, храмови, самотнички ќелии и манастирскиот комплекси, места за осаменост и за заеднички празници. Во него оставиле траги од својата материјална и духовна култура многу етнички заедници, подолго или пократко време престојувале: првобитните народи,

Последно променена в Понеделник, 11 Юни 2012 14:12
Konstantin Jovic

Е-мейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Банер

Магазин

Банер
Банер
Банер

Дарение

Фаза на Луната